IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. El Silenci Mata, Denúncia 016

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

El Silenci Mata, Denúncia 016

05/08/2024

Campanya municipal de conscienciació i sensibilització contra la violència masclista

La campanya «El Silenci Mata» és una iniciativa de la Unitat d'Igualtat dels Serveis Socials d'Atenció Primària dirigida a sensibilitzar i promoure la denúncia dels casos de violència masclista implicant a tota la ciutadania com a element clau en l'erradicació de totes les formes de violència contra les dones i mostra el compromís del Govern local en la lluita contra la violència cap a les dones.

No és possible lluitar, abordar i previndre la violència contra les dones sense crear les condicions perquè la ciutadania faça seua la lluita contra esta greu violació dels drets humans.

Per a visibilitzar-la, dimensionar-la i denunciar-la, cal traure-la a l'àmbit públic per a incrementar la consciència ciutadana, advertint sobre la importància que l'entorn de les víctimes d'estes violències no mire cap a un altre costat i que pose esta informació en coneixement dels agents socials que puguen ajudar-les o fer un seguiment del seu cas a través de les eines posades en marxa al llarg de les últimes dècades per a previndre esta violència.

La peça principal de la campanya és la imatge del telèfon 016 fent la crida a tota la població de Massanassa perquè des de cada finestra de cada casa, qualsevol persona que presencie o tinga coneixement o sospita de que una dona està sofrint violència done l'avís i es pose en marxa el dispositiu per a protegir-la.

El silenci és un element de desprotecció. Perquè no són les dones víctimes, en la majoria dels casos, les que estan en condicions de denunciar, i és per això que tota la ciutadania ha d'implicar-se en la lluita contra les violències masclistes. 

El telèfon 016 és el servici telefònic anònim, confidencial i gratuït del Ministeri d'Igualtat que ofereix informació, assessorament jurídic i atenció psicosocial immediata per personal especialitzat en totes les formes de violència contra les dones, i no deixa rastre en la facturació.

Des de l'Ajuntament de Massanassa, impulsem esta campanya de conscienciació i sensibilització recordant als massanassers i a les massanasseres la importància del compromís de tota la societat en la prevenció i resposta davant la violència masclista.

EL SILENCI MATA, DENÚNCIA 016
MASSANASSA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES!!

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.