IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. L'Ajuntament >
  3. Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència >
  4. PRTR-Next Generation EU 2021-2026

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

tornar

PRTR-Next Generation EU 2021-2026

logo

 

 

 

 

 

La irrupció del COVID-19 a partir de març de 2020 va causar un fort impacte sobre l'economia espanyola, a causa de l'important pes relatiu dels sectors d'activitat més afectats per les caigudes de mobilitat i demanda, així com de la intensitat de les mesures de contenció necessàries per a frenar l'expansió del virus. En aquest context, el Pla de Recuperació, Transformació i resilencia (PRTR) ha mobilitzat més de 140.000 millions d'euros en inversió pública fins a 2026, amb una forta inversió i reformes en la primera fase del Pla Next Generation EU, que cobreix el període 2021-2023, amb la finalitat d'impulsar la recuperació i aconseguir un màxim impacte contracíclic. El Pla proporciona un major grau de detall per a la primera fase de mobilització de quasi 70.000 milions d'euros en transferència del Mecanisme de Recuperació i resilencia (MRR), amb la finalitat de finançar instruments financers en els primers anys  i altres programes d'inversió més enllà de 2023.

Aquest Pla està estructurat en quatre eixos transversals que vertebren totes les palanques i components i es troben plenament alineats amb els quals estableix el MRR:

  1. Transició ecològica
  2. Transformació digital
  3. Cohesió social i territorial
  4. Igualtat de gènere

Aquests quatre eixos es projecten en deu polítiques palanca, de gran capacitat d'arrossegament sobre l'activitat i l'ocupació, i són els que es mostren a continuació juntament amb els eixos transversals.

Les deu polítiques palanca arrepleguen els 30 components que articulen els projectes coherents d'inversions i reformes per a modernitzar el país.

Més informació:

 

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.