IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
 1. Portada >
 2. Ciutat >
 3. Coneix la teua Ciutat >
 4. Festes i Tradicions

Coneix la teua Ciutat

tornar

Festes i Tradicions

FESTA MAJOR

Les Festes Majors de Massanassa se celebren en honor al Santíssim Crist de la Vida, sent el dia de la Festa, per excel·lència, el 24 de juny, dia de sant Joan, ja que segons la tradició, en el segle XIX durant una de les epidèmies de còlera, es va demanar la intercessió del Crist de la Vida i la dita epidèmia va remetre a partir del dia 24.

Les Festes comencen aproximadament dos setmanes abans del mencionat dia 24, amb la presentació oficial de les festes, celebrant un espectacle musical.

Com a actes més importants podem destacar, a banda de la presentació: el Festival de Paelles. Els espectacles infantils que es desenrotllaren al llarg de la setmana. La Cavalcada, el Festival de Bandes de Música i la "Foguera de Sant Joan", servint-se gratuïtament entrepans de xoriço i llonganissa als espectadors i participants de la Foguera i la Verbena que se celebra conjuntament. El dia 24 de juny se celebra una important mascletada al migdia, l'ofrena de Flors a la vesprada i la Processó. 

Dins de la Setmana de Festejos, se celebra la Setmana Esportiva que inclou diverses competicions esportives com futbol, natació, Dia de la Bici, escacs, pilota i moltes més.

Immediatament després de les Festes Majors, se celebra "Música i Festa" certamen musical de caràcter internacional de gran qualitat.

Al llarg de l'any se celebren diverses festivitats coincidint amb algunes dates assenyalades. 


FESTES DE MOROS I CRISTIANS

En el marc de les festes patronals de Sant Joan, les filaes mores i cristianes, agrupades en la unió de filaes Intercomparsa, s'uneixen a les celebracions organitzant juntament amb l'Ajuntament la Gran Entrada Mora i Cristiana.

Participen activament en la Entrada Mora i Cristiana, així com en la resta d'activitats lúdiques, ja que constitueixen un dels pilars de les festes de Sant Joan. Sumen esforços igualment per a la celebració del Mig Any, en el qual les agrupacions desfilen pel municipi amb les tradicionals gel·labes mores i les sobrevestes cristianes.

Les associacions mores i cristianes del municipi són les següents:

 • Filà Cristiana El Cid
 • Filà Cristiana Els Forquetes-Comparsa Llauradors
 • Filà Mora Esquadra Rotja
 • Filà Mora Ibn-Al-Abbr
 • Filà Mora Manzil NasrFALLES

Se celebren en el mes de març, finalitzant el dia 19, dia de sant Josep, del dit mes. En la localitat es planten quatre monuments, d'acord amb les quatre agrupacions falleres que existixen:

 • Falla Poble Massanassa, planta el seu monument en la Plaça de la Constitució.
 • Falla Jaume I, planta el seu monument en la Plaça del País Valencià.
 • Falla L'Alqueria, planta el seu monument en el C/ Concepció Arenal encreuament C/ Pare Ignasi Casany.
 • Falla El Divendres, planta el seu monument en la zona del Divendres.

 

Les festes de Falles tenen una normativa específica que regula les normes de convivència i seguretat durant el període faller. 


FESTES DEL 9 D'OCTUBRE


Al voltant de la data del 9 d'octubre, se celebren diversos actes festius i culturals patrocinats per la Regidoria de Cultura. 


FESTES DE NADAL I REIS

Commemoren el Nadal i els Reis amb activitats i espectacles dirigits especialment als xiquets, destacant la Cavalcada dels Reis el dia 5 de gener que compta amb la participació de diverses entitats de la localitat. 

 

 

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.