IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. Viure Massanassa >
  3. Ser Jove >
  4. I Pla Jove de Massanassa

Ser Jove

tornar

I Pla Jove de Massanassa

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Massanassa presenta l'informe del diagnòstic de la joventut de Massanassa per a donar a conéixer de primera mà la realitat de les persones jóvens del municipi, com a pas previ de l'elaboració del I Pla Jove de Massanassa (2022-2026) que guiarà les polítiques de joventut a mitjà termini. Per a la seua elaboració, es consulten dades estadístiques i es realitzen diverses consultes i enquestes, tant en els instituts com a persones informadores clau i personal tècnic al llarg dels anys 2020 i 2021 per a aproximar-nos de manera fidedigna als problemes, necessitats, demandes i expectatives de la ciutadania jove de Massanassa.

L'informe s'estructura en set apartats. Seguidament a una introducció, s'incorporen unes notes metodològiques que expliquen com s'ha elaborat la investigació. La secció "Massanassa en xifres" fa una aproximació a les dades sociodemogràfiques i d'ocupació. L'apartat "Discursos compartits sobre Massanassa" amb definicions del poble a partir de cites de les persones informants, encapçala els resultats de l'estudi. A continuació, el bloc "La Joventut a Massanassa" analitza la realitat de la població jove des de diferents àmbits: Formació i ocupació; Emancipació; Convivència, inclusió, diversitat i igualtat; Vida cultural, esportiva i d'oci; i Participació jove i comunicació municipal. Previ a les conclusions es fa una anàlisi DAFO de les dades obtingudes per, a continuació, presentar les conclusions. Completa el document un annex amb propostes d'eixos d'actuació i accions per al futur Pla Jove.

 
 

Amb la informació extreta en este primer informe i les consultes realitzades durant el primer semestre de 2022, tant en el CIJ de Massanassa com en els centres educatius, s'ha redactat el document definitiu del I Pla de Joventut de l'Ajuntament de Massanassa.
Este document guiarà les polítiques de joventut municipals a mitjà termini, en concret, per al període 2022-2026. Conté els eixos vertebradors en els quals s'estructura el Pla, això és, Entreteniment Jove, Emancipació Jove, Participació i comunicació i Valors joves. De cadascun d'estos eixos es proposen els objectius que es pretenen aconseguir i de cada objectiu, les actuacions concretes que haurien de portar-nos a aconseguir-los. Finalment, per a l'èxit de tot este projecte, es durà a terme un procés avaluatiu, realitzat des de l'Àrea de Joventut, que ens indicarà si anem per bon camí o quines millores seran necessàries implementar.
 
En definitiva, el nostre Pla reflecteix les inquietuds i necessitats detectades a través de tots els processos participatius realitzats perquè el document siga el més representatiu de la nostra joventut, que el senten com a propi. D'esta manera, aconseguir la corresponsabilitat de les persones jóvens del municipi a les quals directament repercuteix.
 

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.