IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
 1. Portada >
 2. Tràmits i gestions >
 3. Urbanisme i Medi Ambient >
 4. Cicle Integral del Reciclatge

Urbanisme i Medi Ambient

tornar

Cicle Integral del Reciclatge

RECICLAR ESTALVIA I MILLORA MASSANASSA
 

 

L'impost als residus urbans recollit en la Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular, estableix l'obligació de l'abonament de 36,30€ per cada tona de rebuig de residus urbà. Aquest impost, que ha d'abonar l'Ajuntament de Massanassa, grava els residus depositats en el contenidor gris.

Amb la iniciativa RECICLAR ESTALVIA I MILLORA MASSANASSA convidem a tots els veïns, associacions, moviments socials i altres col·lectius ciutadans al fet que proposen iniciatives (projectes, causes, obres, etc). Aquestes propostes les sotmetrem a votació, i amb els diners que s'estalvie amb la reducció dels residus depositats en el contenidor gris, finançarem la iniciativa més votada.

Recicla. Perquè RECICLAR ESTALVIA i MILLORA MASSANASSA.


 

CICLO DE RESIDUOS


 

El cicle dels residus està dividit en tres etapes

 • Dipòsit i recollida. Dipòsit dels residus en els espais habilitats per a tal fi, segons siga la naturalesa del residu (orgànica, paper-cartró, vidre, envasos lleugers, roba i efectes), i els serveis municipals realitzen la recollida corresponent per donar-los un tractament adequat. Com a novetat a aquest servici, és la implantació de contenidors soterrats en diferents punts de la població per a un dipòsit més net i una recollida més eficaç.
 • Transport. Després de la recollida, cada tipus de residu és transportat a l'abocador o planta de residus per al seu posterior tractament segons la seva naturalesa.
 • Tractament. El tercer cicle es refereix al procés pel qual passen els residus tant en els casos de reciclatge com en la destrucció total.

 

Per al bon funcionament del servici de recollida i la gestió dels residus ha d'existir una conscienciació ciutadana i la seua inestimable col.laboració fent cas a les normes per a la correcta utilització dels serveis de recollida.

Normes d'utilització dels serveis de recollida

Dipositar els residus a l'interior del contenidor corresponent, ESTÀ PROHIBIT DEIXAR RESTES FORA

 • Residus Orgànics. Contenidor Clàssic. S'han d'utilitzar borses per dipositar els residus. Horari de dipòsit de 20h a 23h. Aquests residus són transportats a l'abocador dels Fogons situat en el municipi de Quart de Poblet.
 • Envasos Lleugers. Contenidor groc. Han de dipositar-se solament els residus apropiats per a aquest contenidor i es poden utilitzar bosses de plàstic per dipositar-los. Els residus són transportats fins a unes instal.lacions específiques denominades Planta de Classificació d'Envasos Lleugers (VAERSA), situada en el municipi d'Alzira.
 • Paper-Cartró. Contenidor blau. Han de dipositar-se solament els residus apropiats per a aquest contenidor i d'ús domiciliari. Els cartrons d'ús comercial, tant a la zona industrial com en el casc urbà s'assigna un dia per a la seua recollida porta a porta. Es transporten a la planta de Saica Medi Ambient, S.L., situada a Alzira.
  Referit al polígon, la recollida es realitzarà dos divendres, no consecutius, al mes a partir de les 10h
 • Vidre. Contenidor iglú verd. Han de dipositar-se només residus d'aquesta naturalesa, com són ampolles, flascons o pots. NO han de dipositar-se miralls, finestres, porcellana o altres estris de cristall. Són transportats a la planta de recuperació i tractament de Gonzalo Mateo, S.L., situada en el municipi de Sagunt.
 • Roba i calçat. Contenidor blau clar. Dipositar solament roba i calçat usat en borses. Aquests residus són transportats a la planta TEXLIMCA, S. a., situada en el municipi d'Alzira. La fi d'aquests residus és transformar-los en matèria primera per a la confecció de productes de neteja com a draps. També es destaca la col.laboració d'aquest servei en una fi social com és Projecte Home.

 

En les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà podràs sol·licitar que es reposen papereres i poals deteriorats, així com, demanar que s'instal·len en llocs que no n'hi ha, però que siguen necessaris. Per a açò hauràs d'emplenar una sol·licitud que podràs trobar en l'oficina.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.