IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. Ciutat >
  3. Coneix la teua Ciutat >
  4. Ecosistema

Coneix la teua Ciutat

tornar

Ecosistema

El sector oriental de Massanassa (la Marjal) ofereix una exclusiva i variada agrupació faunística i florística mediterrània molt especial. Considerada com el jardí de la ciutat, el municipi compta a més amb una heterogeneitat floral en les seues zones verdes urbanes dignes de ser admirades pels seus habitants.

Per a enumerar els grups de fauna i flora presents s'ha precedit a associar els diferents ecosistemes que hem trobat en el municipi amb un llistat de les espècies típiques que podem trobar en ells.

  • Arrossars. Una zona d'excepció en este enclavament és la situada en la part més meridional de tot el terme, situada junt amb els "Tancats de Noi" i de "Burriel", en l'extrem final del barranc i afrontant amb el llac de l'Albufera. Ésta es troba constituïda per una comunitat vegetal de canyissos i enees, i constituïx amb tota seguretat el punt de major valor ecològic, al ser utilitzat com a àrea de nidificació per nombroses espècies d'aus.
    • L'albufera: Recomanem als ciutadans de Massanassa visitar el Parc Natural de l'Albufera. Passejant a peu, amb bici, a cavall o amb barca descobriran un dels espais més singulars del litoral mediterrani. Hem preparat tres rutes que comencen en el poliesportiu. Hem de ser conscients del privilegi i la responsabilitat que tenim en la conservació d'aquest ecosistema.
  • Horta. Podem trobar xicotetes parcel·les cultivades amb cebes, cols, fenoll, remolatxes, carxofes, creïlles o cards, segons les diferents estacions de l'any, i alguns camps de cítrics, sent estos últims més abundants en la part més pròxima al polígon industrial. D'esta manera, al trobar diferents subambients dins d'esta zona agrícola, com a tarongerars, hortalisses, cultius ornamentals, granges intensives, podem observar al llarg de l'any variades espècies.
© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.