IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. Viure Massanassa >
  3. Serveis Socials >
  4. Dependència

Serveis Socials

tornar

Dependència

Les persones majors dependents, les persones amb diversitat funcional física o intel·lectual i els menors de 3 anys amb problemes de dependència, són els principals destinataris d'aquestes prestacions, de les quals poden gaudir aquelles persones que compten amb la nacionalitat espanyola o amb el permís de residència.
 
La llei també estableix una residència mínima de 5 anys a Espanya, dels quals 2 hauran de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, i en el cas dels menors de 3 anys aquests requisits se li exigiran a la persona encarregada del seu guarda i custòdia.
 
La llei estableix tres graus de dependència que poden ser temporals o permanents:
 
  • Grau I: DEPENDÈNCIA MODERADA. L'estat en el qual es troben aquelles persones que necessiten de l'ajuda d'uns altres per a realitzar diverses activitats de la vida quotidiana, almenys, una vegada al dia. També s'inclouen en aquest grup les necessitats de suport intermitent o limitat per a garantir l'autonomia personal.

  • Grau II: DEPENDÈNCIA SEVERA. S'inclouen totes aquelles persones que necessiten ajuda per a poder realitzar diferents activitats bàsica, dues o tres vegades al dia. però no requereixen el suport constant d'un cuidador.

  • Grau III: GRAN DEPENDÈNCIA. persones que requereixen de l'ajuda externa per a realitzar diverses activitats bàsiques, diverses vegades al dia i, per la seua perduda total d'autonomia, necessiten el suport continu d'una altra persona.
 
 

Per a més informació haurà de sol·licitar cita prèvia amb la treballadora social de referència.

Horari d'atenció: dillunsdimarts i dijous de 9 a 14 hores, prèvia cita, telefonant al 96 125 0787

Ubicació:

SERVEIS SOCIALS D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

Carrer Major, 15 

Les persones interessades poden informar-se també a través del següent enllaç:

http://www.inclusio.gva.es/es/web/dependencia

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.