IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A:
  1. Portada >
  2. Ciutat >
  3. Massanassa en Xifres

Ciutat

tornar

Massanassa en Xifres

DADES SOCIODEMOGRÀFIQUES

Massanassa compta amb una població de dret de 9.584 habitants, agrupada tota ella dins d'una superfície urbana d'aproximadament 8.500 m2. La seua reduïda extensió superficial (5,60km2) produeix una densitat demogràfica al voltant dels 1.700 habitants per cada km2, una de les majors densitats registrades en tota la Comunitat Valenciana.

En el municipi, la proporció de dones i d'hòmens és pràcticament la mateixa. El 50,4% dels ciutadans de Massanassa són dones mentre que el 49,6% són hòmens.

Massanassa és una localitat adulta on la majoria dels seus veïns està en edat de treballar (69,1%). En un segon ordre li segueix una creixent població anciana (16,7%) que supera a un cada vegada més retret grup de jòvens (14,2%). La meitat de la població del municipi encara no ha complit els 40 anys.

Prop del 9% dels seus ciutadans són nascuts estrangers procedents majoritàriament del subcontinent sud-americà, el nord d'Àfrica i de l'Europa Oriental. El restant són espanyols que, comunament, bé són naturals de la mateixa localitat (31%) o de poblacions valencianes properes (42%); o bé són procedents de províncies com Andalusia, Castella-la Manxa i Aragó (17%).

DADES SOCIOECONÒMIQUES

  • El sector primari oferix un caràcter marginal, amb una mínima superfície agrícola en recessió (571 Ha), ja que està sent progressivament reconvertida en sòl industrial a causa de les diferents fases de creixement del Polígon Industrial. Es localitza exclusivament en la zona oriental del municipi (la Marjal) i la tipologia de cultiu actual és en major part arròs, cítrics i hortalisses. Ocupa a un 2,5% de la població activa.

  • L'activitat industrial va en augment conforme s'aproven noves fases d'ampliació del mateix Polígon Industrial on se situa. Els tipus d'indústria són variats, destacant majoritàriament el sector comercial, el fuster i el metal·lúrgic, entre altres. Addicionalment destaquen els treballs de construcció que, junt als primers, representen en suma el 37,7% dels empleats en el sector.
  • El sector serveis se cenyeix dins del mateix casc urbà destacant, pel nombre i grandària d'establiments, l'Av. Blasco Ibáñez com a principal eix comercial, de negocis i oci, sovint diversos i canviants segons les tendències de consum. És l'activitat econòmica més professada, ja que empra al 59,8% dels seus treballadors.
© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.