IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. L'Ajuntament de Massanassa aprova un pressupost de 12.403.208,22 euros per a l'any 2024

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

L'Ajuntament de Massanassa aprova un pressupost de 12.403.208,22 euros per a l'any 2024

29/12/2023

Amb un pressupost que puja un 3,6% al de 2023, l'entitat local busca millorar els servicis prestats a la ciutadania i dotar de majors infraestructures al municipi

L'Ajuntament de Massanassa ha aprovat un pressupost de 12.403.208,22 euros per a l'any 2024 durant l'última sessió plenària, celebrada ahir dijous 28 de desembre i que ha comptat amb els vots a favor del PP, i en contra del PSPV-PSOE i de Per Massanassa Acord per Guanyar. Un import que suposa un 3,6% més que el pressupost tancat per a este any de 2023, i que pretén millorar els servicis prestats a la ciutadania i dotar de majors infraestructures el municipi.

El pressupost de l'Ajuntament de Massanassa destaca per ser de caràcter social, on es continuaran oferint ajudes a les persones amb el risc de vulnerabilitat social, així com activitats de prevenció i inserció social, el servici d'atenció a fills menors per a facilitar la conciliació familiar, o, per exemple, les ajudes Targeta Bebé de Massanassa, les ajudes ADAP a estudiants i les beques d'escolarització de 1r cicle d'Educació Infantil i menjador escolar per a fer costat a les famílies i garantir una total accessibilitat a l'educació.

Seguint l'àmbit més social, l'Ajuntament de Massanassa manté el seu Pla d'Ocupació Social, una borsa de treball amb la qual busca millorar l'ocupabilitat i la inclusió social de persones en situació de risc d'exclusió social de Massanassa, i que es troben en desocupació o amb contracte de duració inferior a tres mesos, o que falten menys de tres mesos per a la seua finalització. Tot això, a través d'un contracte laboral de sis mesos a jornada completa, o de 9 a 10 mesos de jornada parcial per a cobrir necessitats del municipi i prestar un major servici a la ciutadania.

Parlant d'ocupació, cal ressaltar la continuïtat de les ajudes a empreses locals per a fomentar la contractació de persones desocupades del municipi. Unes ajudes que poden aconseguir fins als 4.500 euros per treballador/a contractat/ada de manera estable. Una situació que beneficia tant a les persones que estan sense treball, com a les empreses del municipi. Per part seua, l'Ajuntament també manté les ajudes a noves activitats que s'inicien a Massanassa, les d'innovació comercial, així com l'oferta formativa per a facilitar la inserció laboral als veïns i veïnes ajustada a les necessitats de perfils que precisen les empreses de la zona.

L'aposta pel comerç local seguirà amb les campanyes municipals "Comerç amb Premi", per a incentivar el consum de béns i servicis en els comerços de Massanassa, "Massatapa", el Dia del Comerç Local, entre altres.

L'Ajuntament de Massanassa continuarà en la la línia d'oferir activitats socioeducatives, de joventut i culturals dels últims anys, atesos els programes demandats per la població i garantint diferents opcions culturals per a totes les edats. Així mateix, es potenciarà el programa d'envelliment actiu municipal que cada any reuneix més de 300 persones majors per a realitzar activitats com caminar, ballar, tallers de memòria i de noves tecnologies, gimnàstica passiva, entre altres.

Quant a les inversions plantejades a executar en 2024, destaquen la semipeatonalització de diversos carrers del Casc Antic i la repavimentació dels carrers 9 d'Octubre, Alqueria de Sòria i Favara. També, la renovació de l'enllumenat a tecnologia LED de l'Avinguda Blasco Ibáñez i el C/València per a finalitzar amb el procés de canvi ja realitzat en tota la població. De la mateixa manera, s'instal·larà aires condicionats en les noves sales multiusos del Poliesportiu Municipal, i es procedirà amb la primera fase de l'eliminació de barreres arquitectòniques del nucli urbà, la millora i manteniment dels parcs infantils, i millorar el cicle de l'aigua del C/Joan de Juanes. D'altra banda, el pressupost contempla l'inici de l'ampliació del nou Ajuntament. Un edifici que albergarà la seu de la Policia Local, el servici d'Urbanisme i les aules de música per a l'ús del CEMM i del CIMM, i que se situarà entre els carrers Partida del Divendres i José Codoñer.

Nous projectes urbanístics que se sumaran als ja executats, o a punt de finalitzar, com són les Rutes de la Marjal de Massanassa, la nova via ciclovianant que unirà la població amb el polígon industrial i la Marjal, les dos noves sales esportives multiús que alberga el Poliesportiu Municipal, la renovació de la Plaça del País Valencià, l'aparcament de Sant Pere, el parc multiaventura "Aventura Massanassa" i la remodelació del parc infantil de Font Cabilda, la repavimentació i millora d'accessos del C/Vall d'Albaida per a millorar l'accés als garatges, les obres de millora de la xarxa d'aigua potable dels carrers Catarroja i Caritat, o la urbanització del C/Maestrat i José Codoñer, per esmentar algunes de les actuacions.

Amb tot, l'Ajuntament de Massanassa seguirà amb deute 0. Des del 2010, no ha formalitzat cap operació d'endeutament, amb l'estalvi que això suposa en concepte d'interessos. En 2014, es va procedir a la cancel·lació anticipada de tots els préstecs concertats amb entitats de crèdit, sent dels pocs ajuntaments a Espanya que aconsegueix una situació de zero endeutaments bancaris, la qual cosa posa de manifest la correcta gestió econòmica duta a terme des de la regidoria d'Hisenda.

"Estic molt content per aprovar uns pressupostos que suposen una millora per a Massanassa i per a la qualitat de vida dels massanassers i massanasseres. Estem al servici de la nostra gent, continuarem ajudant a les persones, sobretot a les que més el necessiten, hauran noves infraestructures, millorarem el cicle integral de l'aigua, oferirem una agenda cultural completa per a totes les edats,... En definitiva, treballarem per a millorar els servicis que donem treballant des de la responsabilitat", afirma Paco Comes, alcalde de Massanassa.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.