IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Via de ciclovianants sobre pont ferrocarril

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Via de ciclovianants sobre pont ferrocarril

06/02/2023

L'Ajuntament aconsegueix la concessió d'una subvenció de l'Excma. Diputació Provincial de València de 60.000 euros

L'Ajuntament de Massanassa ha aconseguit la concessió d'una subvenció de l'Excel·lentíssima Diputació Provincial de València per a l'execució d'una via de ciclovianants sobre el pont de ferrocarril (connexió sud de la població amb el polígon industrial de Massanassa) per un import de 60.000 euros, d'un total d'execució de 115.177,84 euros (amb IVA)

Concretament, l'Ajuntament ha sol·licitat esta subvenció dins de la convocatòria REACCIONA 2022 per a l'execució de vies de ciclovianants d'interés natural. En el BOP. Núm. 212 de 4 de novembre de 2022, es va publicar l'anunci de la Diputació Provincial de València sobre la concessió de Reacciona subvencions per a l'execució de vies de ciclovianants, en el qual es reflectia una ajuda de 60.000 € per a l'execució d'esta via de ciclovianants en el terme municipal de Massanassa.

La via de ciclovianants projectada discorre per la zona sud del terme municipal. El seu traçat es recolza en el pas elevat del ferrocarril, que es va construir en el pla de millora de la seguretat dels ferrocarrils, al costat del Barranc de Xiva (també conegut com a "Rambla del Poyo"). També discorre per part dels carrers urbanitzats de C/de Catarroja i C/del Poliesportiu.

L'objecte del present projecte és millorar la comunicació per als vianants i ciclista del Parc Natural de l'Albufera. El traçat enllaça amb els següents projectes de vies de ciclovianants mancomunades:
- La promoguda per Paiporta-Catarroja i Massanassa, que connecta els tres municipis. El traçat a Massanassa, arriba fins a l'estació del ferrocarril, discorrent per el C/de Sant Pere.
- La promoguda per Sedaví, Alfafar i Massanassa que connecta els tres municipis, tant per la població com pel polígon industrial.
- Carril de ciclovianants Parc Natural de l'Albufera.
- Eurovelo (en el seu pas accés al nucli urbà de Massanassa).
- Projecte de Diputació que uneix les poblacions de la Comarca de l'Horta Sud (des de Silla fins a València), per l'antic camí Real de Madrid.

La proposta enllaça amb carrils ciclistes existents en el polígon industrial de Massanassa i amb el qual discorre per la CV-400.

En el recorregut per a enllaçar la població amb el Polígon Industrial distingim les següents cinc zones, amb característiques diferents:

  • TRAM 1: Comprén la part de la població no inclosa en el pas elevat sobre el ferrocarril. La connexió es realitzarà pels dos carrers que conflueixen: C/de Catarroja i Passeig del Barranc.
  • TRAM 2: Inclou la part del pas elevat sobre el ferrocarril, que es troba en desnivell amb els terrenys confrontants.
  • TRAM 3: Discorre en el tram del pas elevat sobre el ferrocarril que es troba en el polígon industrial, i el nivell del qual és similar als terrenys confrontants. S'identifica perfectament per ser el tram amb vorera, que no posseeix tanca.
  • TRAM 4: Zona de transició entre el pas elevat (tram 3) i la part urbanitzada del C/del Poliesportiu (tram 5). Es troba dins de l'àmbit del sector "LA DAMA" de sòl urbanitzable programat d'ús industrial.
  • TRAM 5: Tram del C/del Poliesportiu, urbanitzat en l'execució de la U.E. Camí de l'Alquerieta, dins del sòl urbà industrial.

 

OBJECTIUS:

Amb el present projecte es pretenen aconseguir els següents objectius:

  • Fer viable l'actuació (construcció de la via de ciclovianants) tant perquè es disposa dels terrenys per on discorre, com perquè es compta amb els recursos econòmics necessaris per a la seua execució.
  • Adequada compatibilitat de tots els trànsits necessaris.
  • Bones condicions de seguretat per als usuaris mes vulnerables (vianants i ciclistes).

 

El termini d'execució de les obres s'estableix en tres mesos. Per a minimitzar els problemes que causarà en el trànsit rodat, es tallarà el trànsit rodat en el sentit d'accés a la població, quan s'intervinga en el TRAM 2. Es mantindrà la circulació per als vianants, adoptant les adequades mesures de seguretat.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.