IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Igualtat. Programació 25N

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Igualtat. Programació 25N

16/11/2022

Jornades pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

L'Ajuntament de Massanassa ha organitzat les jornades ‘Una vida lliure de violència de gènere' per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Un programa que, a més, compta amb la implicació de diverses àrees de l'ajuntament com són Serveis Socials, Educació, Joventut, Esports i Cultura i que agrupa activitats dirigides a tota la població i comunitat educativa. 

La presentació de les jornades d'enguany tindrà lloc el dimarts 22 de novembre, a les 19:00 hores a l'Auditori Municipal, amb posterior cinefòrum de la pel·lícula "Refugiado" a càrrec de l'associació Dones Progressistes de Massanassa.

El 21 i 23 de novembre, a les 15:30 hores en el Poliesportiu Municipal, es realitzarà una classe de portes obertes de Dance Fitness on es repartirà material de sensibilització sobre la violència de gènere.

El dia 24 de novembre, a les 19:00 hores a l'Auditori Municipal, el testimoniatge de Sara García, jove supervivent de violència masclista, serà un dels actes protagonistes d'estes jornades. El passat 8 de novembre, jóvens de tercer i quart d'Educació Secundària de l'IES Massanassa i del Colegio San José y San Andrés, van poder escoltar el relat d'esta jove valenciana, conéixer les principals claus per a identificar quan hi ha abús en la relació i quan una relació és sana.

El 25 de novembre, hi haurà un punt de trobada en l'estació de tren de Massanassa a les 17:50 hores per a acudir a la manifestació contra la violència de gènere de València. A més, la III Marxa de Pobles contra la Violència de Gènere serà el diumenge 27 de novembre amb punt de trobada en la plaça de les Escoles Velles de Massanassa a les 10:00 hores, on es repartiran les samarretes de la marxa de les persones participants. A les 11:00 hores, s'uniran les diverses poblacions en la localitat d'Alfafar per a realitzar l'acte commemoratiu.

El dissabte 26 de novembre, a les 13:00 hores en la plaça de les Escoles Velles, hi haurà un minut de silenci organitzat per l'associació Dones Progressistes de Massanassa en memòria de les dones assassinades per violència masclista. A les 19:00 hores, l'Auditori Municipal acollirà la representació teatral "Desdémona", basada en l'obra d'Otelo (W. Shakespeare) comptada des de la versió de la seua dona.

La programació ‘Una vida lliure de violència de gènere', també compta amb formacions dirigides a famílies i a professorat. Els dies 16 i 30 de novembre, els pares i mares poden formar-se amb l'activitat participativa, gratuïta i en línia ‘Prevenim la violència de gènere des de casa'. Esta mateixa formació, amb visió des de les aules, la rebrà el professorat dels centres educatius de Massanassa fins al 2 de desembre amb l'objectiu de previndre la violència de gènere en la infància i l'adolescència. Cal ressaltar també el taller "Ni Romeus ni Julietes", immers dins del programa Concilia Massanassa de l'ajuntament, dirigit a jóvens d'11 a 16 anys i basat en la intel·ligència emocional i les relacions sanes.

La Biblioteca Pública Municipal, també comptarà del 21 al 27 de novembre amb una guia de lectura sobre la violència de gènere, amb diferents llibres disponibles a la biblioteca que tenen que vore amb esta temàtica.  

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.