IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Aplicació AlertCops

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Aplicació AlertCops

04/10/2022

Aplicació mòbil gratuïta que integra servicis policials dirigits a la ciutadania i funcionalitats de col·laboració ciutadana, prevenció i autoprotecció

L'aplicació AlertCops és una aplicació mòbil gratuïta que pot descarregar-se tant en iOS com en Android. Es tracta d'una plataforma totalment versàtil, que permet integrar servicis policials dirigits a la ciutadania, i que conté funcionalitats destinades tant a la col·laboració ciutadana en matèria de seguretat ciutadana (xat o telefonades directes per a informar els cossos policials que s'està sent víctima o testimoni d'un delicte); com a la prevenció (avisos per zones davant una emergència; i consells i alertes geoposicionades davant dispositius de seguretat desplegats en una zona); i a l'autoprotecció (amb la funció Guardià o el Botó SOS). 

Respecte a les dos funcionalitats dirigides a l'autoprotecció que acabem de citar, indicar que:

  • La funció GUARDIÀ permet compartir la posició de la persona usuària amb una persona de la seua confiança, de manera que esta última podrà vore les seues últimes localitzacions en el mapa de l'app.
  • El BOTÓ SOS està orientat a dos grups de persones: d'una banda, a les víctimes de violència de gènere (que ja figuren en el Sistema VioGen), i per un altre, a professionals sanitaris, i permet, en tots dos casos, requerir de manera discreta, l'assistència de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FFCCSE) pròximes a la seua ubicació, davant situacions en les quals puga vore's compromesa la seua seguretat a conseqüència de fets dels quals estiguen sent víctimes. Possibilita que les alertes activades per les persones usuàries -per al que hauran de prémer almenys cinc vegades en menys de 6 segons el "Botó SOS" dels seus telèfons mòbils- siguen remeses automàticament al centre policial més pròxim. Addicionalment, amb l'activació de l'alerta el sistema gravarà 10 segons d'àudio i ho enviarà també com a annex a l'alerta perquè els efectius policials puguen valorar la gravetat de la situació.

 

Més informació sobre esta aplicació en:

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.