IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Medi Ambient. Cremes Agrícoles

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Medi Ambient. Cremes Agrícoles

20/05/2022

Atorgament de l'autorització excepcional i individualitzada de la crema de residus agrícoles i forestals establida en la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a l'economia circular.

RESOLUCIÓ de 17 de maig de 2022, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per a l'atorgament de l'autorització de l'autorització excepcional i individualitzada de la crema de residus agrícoles i forestals establida la llei 7/2022.


 EXTRACTE

Condicions per a la realització de cremes de residus agrícoles i forestals mitjançant l'ús del foc en terreny forestal o en la zona d'influència forestal.

1. Les condicions establides en aquest annex únicament són aplicable a les parcel·les agrícoles situades en la Zona d'Influència Forestal previst en l'article 57 de la llei 3/1993, de 9 de desembre Forestal de la Comunitat Valenciana, és a dir, aquells terrenys agrícoles confrontants amb terreny forestal fins a una distància màxima de 500 metres.

2. L'eliminació per crema de residus vegetals generats en labors agrícoles situats en la Zona d'Influència Forestal entre el 16 d'octubre i el 31 de maig, tots dos inclusivament, quedarà condicionada de manera general i amb caràcter vinculant, al compliment de les següents condicions mínimes:

a) La ubicació de la crema s'haurà de realitzar a l'interior de la parcel·la agrícola i en el punt més allunyat de la vegetació forestal pròxima i en qualsevol cas a més de 10 metres.

b) La crema de residus agrícoles haurà de realitzar-se en fogueres i sense continuïtat amb els marges o amb terreny forestal.

c) Només es podran realitzar aquestes cremes quan el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals, determinat per l'òrgan competent, siga 1 (alerta 1).

d) L'horari per a la realització de la crema de marges de cultiu o de residus agrícoles, queda delimitat al període horari comprès entre el **orto i les 13.30 hores, moment en el qual haurà d'estar extingida.

e) L'autorització no tindrà validesa en els dies amb vent fort i intens i si, iniciats els treballs es produïra l'aparició d'aquest, se suspendrà immediatament l'operació i s'apagarà el foc.

3. Si la crema de residus agrícoles es realitza entre l'1 de juny i el 15 d'octubre, tots dos inclusivament, haurà de sol·licitar-se informe preceptiu en matèria de prevenció d'incendis forestals, en el qual s'establiran, amb caràcter vinculant, les condicions particulars a aplicar durant aquest període.

 

 
© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.