IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa se suma al Repte del Reciclatge

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa se suma al Repte del Reciclatge

22/04/2022

En el cas que Massanassa aconseguisca guanyar el repte, el premi es destinarà a Associació NATANIA (ajuda a persones sense llar) i a Cáritas Massanassa.

El pròxim 13 de maig el Comando del Reciclatge visitarà la localitat de Massanassa. L'equip del repte estarà instal·lat en l'Avinguda Josep Alba i Alba, núm. 20 (al costat de Mercadona). Durant tot el matí l'equip estarà interactuant amb la població, amb l'objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, una part de l'equip del repte recorrerà els principals carrers i comerços de la localitat per a informar-los sobre la pròpia campanya.

D'altra banda, es realitzaran xarrades audiovisuals per a més de 100 alumnes de 2n d'ESO de l'IES Massanassa amb l'objectiu que aprenguen a reciclar correctament i coneguen els beneficis que per al medi ambient té este gest.

S'ha establit un premi de 6.000 euros que, en el cas que la localitat de Massanassa resulte guanyadora del repte, el destinarà a ASSOCIACIÓ NATANIA (ajuda a persones sense llar) i a Cáritas Massanassa.

Per a això, es començarà a comptabilitzar les aportacions al contenidor groc des de l'1 de juny fins al 31 de juliol de 2022. 

"Des de Massanassa tenim un ferm compromís amb cuidar el nostre medi ambient, promovent i conscienciant a la nostra població perquè recicle. Continuem treballant, fent passos en el camí de protegir el nostre entorn i això es pot veure amb els 40 punts nets amb els cinc contenidors específics i els 5 miniecoparcs establits recentment en la població", expressa Paco Comes, alcalde de Massanassa.

Repte del Reciclatge

L'acció té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d'animació i formació s'aproximarà a la ciutadania per a despertar en ella el compromís per separar i reciclar correctament les llandes, brics i envasos de plàstic en el contenidor groc, així com el paper i el cartó, en el contenidor blau.

El faran a través d'accions d'entreteniment i d'educació ambiental, a través de xarrades informatives i de sensibilització en centres educatius i per a diversos col·lectius veïnals, seleccionats prèviament.

El "Repte del Reciclatge" es planteja com una competició entre municipis pertanyents al EMTRE per a incrementar l'ús del contenidor groc, en almenys un 10% de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, comparant estes aportacions amb les del mateix període de l'any 2021. El premi serà una dotació en metàl·lic a una ONG de caràcter social seleccionada prèviament.

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.