IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Joventut. Inici del programa Jove Oportunitat-JOOP

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Joventut. Inici del programa Jove Oportunitat-JOOP

12/04/2022

Un projecte que pretén orientar a joves de 16 a 21 anys que abandonen els seus estudis i estan en desocupació

L'Ajuntament de Massanassa, inicia el programa Jove Oportunitat-JOOP de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), junt a l'Ajuntament de Catarroja, dirigit a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis, no tenen treball i busquen oportunitats de futur. 

Un projecte finançat pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil (FSE-IEJ) que pretén acabar amb l'abandó educatiu primerenc d'aquells adolescents que no finalitzen l'Educació Obligatòria Secundària (ESO) i no compten amb una titulació de Batxillerat o Formació Professional (FP) o Grau Mitjà.

Amb un total de 12 joves de Massanassa i Catarroja, l'objectiu de programa és dissenyar i organitzar eines que ajuden a motivar-los i orientar-los en el seu camí educatiu i laboral. Això és, aconseguir que la joventut participant complete els seus estudis a través d'una FP o Grau Mitjà, però prèviament intervenint per a potenciar el sentiment de motivació, autoestima i ajuda per a la construcció d'un projecte integral de vida.

L'eina pedagògica usada és el coaching actitudinal amb professionals de l'àrea i monitors que ensenyaran a prendre les regnes del futur, creure en les possibilitats pròpies, trobar la vocació, així com motivar, orientar i, en cas opcional, preparar per a les proves educatives. Tot això, a través de quatre mòduls dividits en: desenvolupament personal, social, acadèmic i laboral amb dinàmiques individuals i grupals, tallers i activitats d'oci.

Al seu torn, es visitaran empreses per a aprendre en primera persona sobre el treball real que comporta cada titulació i es puga descobrir la vocació adequada. Cada jove visitarà un mínim de 20 empreses en un màxim de tres jornades laborals per a conéixer cada sector professional i la seua mecànica laboral.

En finalitzar el programa, l'IVAJ expedirà un certificat d'assistència i, a més, es realitzarà un retrobament per a conéixer, seguir i avaluar el progrés de cada persona.

El JOOP va començar dimarts passat 5 d'abril i es durà a terme fins a juliol en horari de matins de dilluns a divendres de 09:00 a 13:00 hores a l'Escola d'Adults "Esteve Paluzié" de Catarroja. A més, de 13:00 a 14:00 hores es realitzaran tutories individuals i amb famílies. 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.