IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa per la Igualtat

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa per la Igualtat

07/03/2022

Programació setmanal amb motiu del Dia Internacional de la Dona 8M

Un any més, l'Ajuntament de Massanassa ha organitzat un programa per a commemorar el Dia Internacional de la Dona que abasta les àrees de Serveis Socials, Educació, Joventut, Esports i Cultura de l'entitat local i que agrupa activitats dirigides a tots els públics.

"Massanassa per la igualtat" va donar inici el divendres 4 de març amb un acte de presentació i ball inaugural del Grup de Danses de la Gent Gran i amb la conferència "Ser Dona al Sud" on dones líders de Bolívia van comptar al públic les seues experiències reals de treball com a apoderament polític.

El dissabte 5 de març, com a novetat, es va posar en marxa una Carrera 5K per la Igualtat. Un acte que consisteix en una caminada i una carrera 5K, en dues jornades diferents per a acoblar-se a les preferències de cada persona. A més, amb premi a les tres primeres i tres primers corredors a arribar a la meta per a consumir en el comerç local adherit de Massanassa. La jornada va estar acompanyada pel grup Massabatuka i Aiye Axé.

Hui dilluns 7 de març a les 19h s'emetrà la pel·lícula "Pago Justo" a l'Auditori Municipal, amb col·loqui final a càrrec de l'Associació de Dones Progressistes de Massanassa.

Demà 8 de març, s'ha programat una eixida conjunta des de l'estació de tren de Massanassa a les 18:30h per a totes aquelles persones que vulguen assistir a la manifestació de València. Al seu torn, de 18:30 a 19:45h es podrà assistir a l'entrenament del Club de Futbol Femení Sub-21 de la Comunitat Valenciana en el Poliesportiu Municipal, amb posterior signatura d'autògrafs. També, des de l'alumnat de Primària i ESO portaran un missatge d'igualtat en format audiovisual sobre la igualtat de gènere.

El 9 de març a les 11h hi haurà una xarra-col·loqui a l'alumnat de 5é i 6é de Primària per a la promoció del futbol femení a l'Auditori Municipal. A més, el públic podrà contemplar un triangular de futbol femení en el Poliesportiu Municipal a partir de les 17:00h amb lliurament de trofeus inclosa. Els equips femenins que participaran són el Club de Futbol Femení Sub-21 de la Comunitat Valenciana, València CF i Levante UD.

El 10 i 11 de març de 09:30 a 11:30h s'ha organitzat un autèntic Scape Room dirigit a l'alumnat de 6é de Primària en l'Edifici Sociocultural anomenat "Atrapades en la Ciència".

La programació setmanal finalitzarà el cap de setmana amb tres espectacles a l'Auditori Salvador Seguí per a totes aquelles persones que vulguen acudir. El dia 11 a les 19h l'escenari es convertirà en una obra de teatre que permetrà conéixer la vida de la gran científica guanyadora de dos premis Nobel, Marie Curie. Esta obra també podrà contemplar-la l'alumnat de l'ESO de la localitat el dia 10 a les 10h davant la rellevància de destacar el paper de la dona en la ciència.

Li seguirà el diumenge 13 de març per a posar el fermall final a la setmana de commemoració al Dia Internacional de la Dona, amb un contacontes a les 12h en la Plaça País Valencià que contarà històries de superació de dones com Mary Shelley, Gloria Fuertes o Hipatia; i a les 18h la clownferencia "A més igualtat, més llibertat" per a parlar sobre la bretxa salarial i en els usos del temps.

 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.