IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Massanassa es converteix en Seu del Programa de Tecnificació de Bàsquet

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Massanassa es converteix en Seu del Programa de Tecnificació de Bàsquet

07/02/2022

Un programa posat en marxa per la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana i que agrupa jugadors/es de la categoria Aleví Generació 2011 en el Pavelló Municipal de Massanassa.

A través d'un conveni amb la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV), Massanassa serà Seu del Programa de Tecnificació de Bàsquet durant els tres pròxims anys i acollirà a grups de xiquets i xiquetes jugadors/es de la categoria Aleví Generació 2011

Amb un total de 30 xiquets i 30 xiquetes, el Pavelló Municipal de Massanassa comptarà amb dos diumenges al mes d'entrenament de tecnificació d'este esport, amb un total de 14 sessions per temporada.

El programa acull a xiquets i xiquetes de diferents municipis de la Comunitat Valenciana. Específicament, els clubs als quals pertanyen les persones seleccionades són: EEMM Massanassa, Fundació València Basket, Nou Basket Torrent, Sportiu Xe D'Alaquás, Ajuntament de Marines, Básquet L'Horta Godella, SD Col·legi El Pilar de València, CB Caxton Collage, CB Sedaví, CB Tavernes Blanques, Claret-Benimaclet, ED Sant Pere Pascual, Escola Básquet de Llíria, C.D. Maristes, CD Col·legi Ocell María Peñarrocha i CNB Paterna.

A pesar que l'inici de les classes van donar inici al desembre de 2021, la presentació del Programa de Tecnificació de Bàsquet es va realitzar diumenge passat 6 de febrer de 2022 durant la jornada d'entrenaments. Paco Comes, alcalde de Massanassa, va expressar la rellevància que resideix en la col·laboració entre l'Ajuntament de Massanassa i la federació: "Nosaltres posem les instal·lacions i ells posen en marxa tota esta iniciativa que al final el que pretén és millorar la tècnica dels xiquets i xiquetes que posseeixen eixa il·lusió per jugar al bàsquet. És tot un plaer rebre a tots els jugadors i jugadores dels diversos pobles que venen per a jugar a la nostra localitat perquè amb això volem fer veure que existeixen altres instal·lacions que estan perfectament dissenyades i preparades per a tots ells i per a garantir sempre la seua diversió i disfrute", manifesta Paco Comes.

Salvador Fabregat, president de la FBCV, afirma i agraeix a Massanassa per "mostrar un complet interés i la contínua voluntat d'ajudar per a dur a terme el nostre programa, aportant totes les facilitats des del primer moment". Així, destaca el "èxit perquè els equips estan al complet i el Pavelló Municipal que ofereix Massanassa té totes les característiques funcionals per a poder exercir l'esport".

A l'acte es va convidar al president del Club de Bàsquet de Massanassa, Enrique Gimeno, qui va mostrar el seu interés declarant la rellevància que el municipi siga Seu del present programa perquè "serveix per a promocionar el bàsquet al poble i, a més, per a donar-nos a conéixer fora de Massanassa".

Què és el Programa de Tecnificació (PT)?

El PT va tindre va iniciar l'any 2005 i consisteix en l'entrenament sistematitzat d'un grup de jugadors/es, convocats per la FBCV. Cada generació té la seua programació i calendari d'activitats.

El seu objectiu és ajudar en la millora de les persones participants complementant el treball tècnic dels clubs i entitats esportives; formar a les persones ensenyant-los els valors de cooperació i respecte a la resta, així com les regles; i disfrutar aprenent i coneixent a altres persones que es troben en el mateix nivell tècnic i que comparteixen la mateixa afició.

Per a entrar dins del PT, és necessari inscriure's en la convocatòria de la Fase de Detecció que es publicarà en l'agenda PT. Les convocatòries poden ser obertes o tancades, segons la fase de treball de cada grup.

Dins del PT, els servicis que s'ofereixen són 14 sessions d'entrenament al màxim rendiment de cada grup, 2 entrenadors específics per a cada grup de treball, 1 pantalons i 1 samarreta reversibles i dos informes, al llarg de la temporada, al club d'origen de cada jugador/a amb l'evolució del participant i recomanacions metodològiques per a continuar amb la seua millora. Així mateix, des de la FBCV s'ha contractat dos monitors de la plantilla del Servici Municipal d'Esports.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.