IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Benestar Social. Oberta la convocatòria de Prestacions Econòmiques Individuals (P.E.I.) per a les persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2022. Sol·licitud d'ajudes per a l'atenció especialitzada en centres residencials

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Benestar Social. Oberta la convocatòria de Prestacions Econòmiques Individuals (P.E.I.) per a les persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2022. Sol·licitud d'ajudes per a l'atenció especialitzada en centres residencials

21/01/2022

El termini de presentació de sol·licituds serà fins a l'1 de desembre de 2022

L'Ajuntament de Massanassa, a través de l'Àrea de Benestar Social, informa que s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a les Prestacions Econòmiques Individuals (P.E.I.) per a les persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2022. Les sol·licituds es podran presentar fins a l'1 de desembre de 2022. 

Les persones beneficiàries d'estes ajudes seran les persones físiques que tinguen la condició legal de persona amb discapacitat o diversitat funcional residents a la Comunitat Valenciana i podran ser sol·licitades per la pròpia persona interessada, pel seu representant legal o, en el seu cas, guardador de fet.

L'objecte de les ajudes personals per a l'atenció especialitzada residencial a persones amb diversitat funcional es concedeixen amb caràcter de subvenció personal i finalista, per a atendre les necessitats d'atenció integral de la persones amb discapacitat o amb malaltia mental crònica que manquen de suficients recursos econòmics i requereixen atenció assistencial i cures especials, que no es poden prestar en el mitjà familiar. L'atenció residencial podrà desenvolupar-se en residències i habitatges tutelats.

Els requisits essencials són:

  1. Ser major de 16 anys i menor de 65 anys.
  2. Tindre acreditada la necessitat de cures especials, per estar afectat per una discapacitat que dificulte la seua inclusió social, mancar de domicili o tindre una situació familiar greu que impedisca l'atenció de l'individu que, per les seues característiques personals, no puga desenvolupar-se en el mitjà familiar.
  3. Mancar de recursos econòmics individuals i familiars suficients, que li impedisca fer front al preu d'un servici d'atenció residencial especialitzada.


L'import de l'ajuda personal, que té caràcter complementari, perquè la persona puga accedir a l'atenció residencial que requereix, es determinarà tenint en compte un cost de referència de 2.350 mensuals com a quantia màxima d'estes ajudes personals i el pagament es lliurarà a mes vençut, després de la presentació de la corresponent factura justificativa. 

Per a més informació sobre documentació a presentar, entre altres factors, consulta l'enllaç directe a l'ajuda.

Si necessites informació personalitzada, l'Àrea de Benestar Social ha establit dos dies d'atenció: 31 de gener i 1 de febrer, amb horari de 9 a 14 hores. Per a acudir, s'ha d'agafar cita prèvia telefonant al 96 125 07 87.


Benestar Social
C/Major, 15
96 125 07 87
benestar@massanassa.es 

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.