IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Benestar Social. Convocatòria d'ajudes personals de promoció de l'autonomia personal per a persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2022

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Benestar Social. Convocatòria d'ajudes personals de promoció de l'autonomia personal per a persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2022

21/01/2022

El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 18 de febrer de 2022

L'Ajuntament de Massanassa, a través de l'Àrea de Benestar Social, informa que s'ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes personals de promoció de l'autonomia personal per a persones amb diversitat funcional per a este any 2022. Les sol·licituds es podran presentar fins al 18 de febrer de 2022. 

Les persones beneficiàries d'estes ajudes són les persones físiques que tinguen la condició legal de persona amb discapacitat o diversitat funcional residents a la Comunitat Valenciana i podran ser sol·licitades per la pròpia persona interessada, pel seu representant legal o, en el seu cas, guardador de fet.

L'objecte d'este tràmit és oferir ajudes que complisquen amb la promoció de l'autonomia personal de les següents circumstàncies:

  • Adquisició d'ajudes tècniques i productes de suport.
  • Ajuda destinades a l'eliminació de barreres arquitectòniques a l'interior de l'habitatge i l'adaptació funcional de la llar.
  • Ajuda per a l'adaptació de vehicles.
  • Ajudes de transport per a l'assistència a tractaments i centres assistencials.

Els requisits essencials que s'han de tindre per a demanar esta ajuda són:

  1. Tindre reconeguda la condició legal de persona amb discapacitat.
  2. Tindre la seua residència legal en un domicili situat en un municipi de la Comunitat Valenciana.
  3. Ser menor de 65 anys.
  4. Tindre una renda individual o per càpita familiar inferior al triple de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) per a l'exercici anterior al de la convocatòria.
  5. Que existisquen deficiències de caràcter motor o sensorial en el sol·licitant que suposen una pèrdua d'autonomia, li impedisquen o dificulten la seua mobilitat o comunicació a través de mitjans normals.

En el cas d'ajudes de transport, a més, cal:

  1. Tindre reconeguda la condició de persona amb discapacitat amb mobilitat reduïda.
  2. No estar comprés en el camp d'aplicació del sistema de la Seguretat Social per no desenvolupar activitat laboral.
  3. No tindre reconegut el subsidi de mobilitat i compensació per despeses de transport.

Per a més informació sobre quantia desglossada de les ajudes i documentació a presentar, consulta l'enllaç directe de l'ajuda.

Si necessites informació personalitzada, l'Àrea de Benestar Social ha establit dos dies d'atenció: 31 de gener i 1 de febrer, amb horari de 9 a 14 hores. Per a acudir, s'ha d'agafar cita prèvia telefonant al 96 125 07 87.


Benestar Social
C/Major, 15
96 125 07 87
benestar@massanassa.es

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.