IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. L'Ajuntament de Massanassa ajuda a les famílies amb beques econòmiques d'escolarització i menjador escolar

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

L'Ajuntament de Massanassa ajuda a les famílies amb beques econòmiques d'escolarització i menjador escolar

28/12/2021

Estes ajudes es complementen amb la Conselleria d'Educació i serveixen de suport a totes les famílies, especialment a les més vulnerables, per a garantir una total accessibilitat a l'educació, així com afavorir la conciliació familiar

Des de l'Ajuntament de Massanassa s'ofereixen beques de menjador escolar i beques d'escolarització i menjador de 1r Cicle d'Educació Infantil per al curs 2021/2022 per a ajudar a les famílies del municipi al fet que l'accés educatiu dels seus fills i filles siga accessible, complet i igualitari. 

Sent totes dues beques complementàries a les quals atorga la Conselleria d'Educació, l'entitat local cobreix amb un percentatge d'import major la quantitat a pagar per les famílies, facilitant-los la inclusió socioeconòmica i afavorint la promoció de mesures que facen possible la conciliació familiar.

En el cas de les beques de menjador escolar, s'ofereix una ajuda econòmica per a l'alumnat matriculat en els centres educatius no universitaris, de modalitat pública i/o concertada que abasta des de setembre de 2021 fins al juny vinent de 2022. L'Ajuntament arriba a cobrir en la gran part dels casos fins al 100% de l'import diari que suposa el cost del servei escolar, la suma del qual ascendeix a un total de 4,25 euros al dia. Per a això, s'ha incorporat una partida pressupostària de 12.638 euros, sent 5.041 euros per a l'exercici 2021 i 7.597 euros per a l'exercici 2022.

Així, la Conselleria d'Educació ha dividit les beques en 4 tipus diferents, tenint en consideració una sèrie de requisits socioeconòmics que ha establert la pròpia institució: la beca tipus A és la que cobreix al 100% la Conselleria d'Educació i per a la qual l'Ajuntament no ofereix un plus econòmic; la beca tipus B ofereix una cobertura al 100%, on l'Ajuntament aporta 0,75 euros/dia; la beca tipus C ofereix una cobertura al 100%, on l'Ajuntament aporta 1,25 euros/dia; la beca tipus D ofereix una cobertura al 80%, on l'Ajuntament aporta 1 euro/dia; i la beca tipus E ofereix una cobertura al 65%, on l'Ajuntament aporta 0,75 euros/dia.

Quant a les beques d'escolarització i menjador de 1r Cicle d'Educació Infantil, es concedeixen ajudes econòmiques destinades al finançament del cost de l'escolarització i menjador dels xiquets i xiquetes entre 0 i 3 anys, amb empadronament en el municipi de Massanassa i matriculació en el 1r Cicle d'Educació Infantil entre els mesos de setembre de 2021 i juliol de 2022.

Amb un pressupost de 133.000 euros, sent 48.000 euros per a l'any 2021 i 85.000 euros per al 2022, l'Ajuntament de Massanassa cobreix l'escolarització, complementant el Bo infantil de la Conselleria d'Educació, a més del menjador dels xiquets i xiquetes que el sol·liciten.

D'esta manera, des de la corporació es va decidir augmentar el pressupost destinat a pal·liar estes necessitats, arribant a cobrir en la majoria de les sol·licituds entre el 80 i el 100% de la quantitat econòmica.

"Des de l'Ajuntament de Massanassa mantenim el nostre compromís amb la població per a garantir que la situació socioeconòmica no supose un impediment per al desenvolupament educatiu complet dels xiquets i xiquetes del nostre municipi. Volem donar resposta a les necessitats de totes les famílies del nostre poble, i especialment de les famílies més vulnerables. D'ací naix l'objectiu d'estes ajudes econòmiques", ha expressat Paco Comes, alcalde de Massanassa.

Per a accedir a l'anunci de la resolució definitiva de les beques, entra en l'apartat corresponent d'Ajudes i Subvencions del Tauler d'Anuncis Electrònic de la web municipal.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.