IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. L'Ajuntament de Massanassa es reuneix amb els responsables del Pla Edificant per a tractar la problemàtica escolar del centre públic Lluís Vives

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

L'Ajuntament de Massanassa es reuneix amb els responsables del Pla Edificant per a tractar la problemàtica escolar del centre públic Lluís Vives

23/12/2021

Des de l'entitat local s'ha demanat que s'inicien les obres de reforma del col·legi i s'estudie la valoració de crear un nou centre per a pal·liar l'escassetat d'espai.

L'Ajuntament de Massanassa s'ha reunit amb els responsables del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació, Miguel Soler, secretari autonòmic d'Educació i Formació Professional, i Víctor García, director general d'Infraestructures Educatives, per a gestionar l'estat del centre escolar Lluís Vives de Massanassa i formular una proposta d'espai per a ampliar el col·legi públic del municipi. 

A l'acte va assistir l'alcalde de Massanassa, Paco Comes; la regidora d'Educació, Mª Begoña Nieva; el responsable de l'Àrea d'Urbanisme de la localitat, Jorge Fernández; el director del CEP Lluís Vives, Jorge Marino; així com el regidor i portaveu de Ciutadans, Jorge Román, i la portaveu del PSPV-PSOE, Clara Quiles, ja que el sector educatiu és una clau essencial i que ha de recolzar-se des de qualsevol grup polític.

Va ser en 2018 quan es va aprovar per unanimitat el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana per a millorar el centre educatiu de la localitat en qüestió d'espai i aspectes d'edificació interior. Fins llavors, s'han anat formulant memòries perquè la Conselleria d'Educació verificara l'estat de la situació.

Hui dia, s'està duent a terme un estudi de la patologia estructural de l'edifici per a comprovar que el centre escolar es troba en perfectes condicions. La setmana que ve, aprofitant els dies de vacances escolars per Nadal i Reis, s'iniciaran les corresponents proves de càrrega.

Des de l'Ajuntament de Massanassa, s'ha sol·licitat en la reunió que s'inicien les obres de reforma i renovació del centre escolar com més prompte millor, per a poder millorar els problemes d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, el sistema d'electricitat i desguàs, l'estat de les finestres, la climatització i aïllament acústic, entre altres factors tècnics que són vitals per a garantir un sistema educatiu de correcta funcionalitat.

A més, un altre dels problemes en els quals es troba el col·legi Lluís Vives és que cada any matricula a centenars d'alumnes i alumnes, amb una taxa d'uns 60 xiquets i xiquetes addicionals per curs escolar, fet que explica que en lloc d'haver-hi 3 aules per curs escolar, hi haja 4. Esta situació implica la necessitat de reestructurar l'Educació Primària pública del municipi per a evitar problemes de sobrecàrrega d'alumnat.

D'esta manera, des de l'Ajuntament de Massanassa, a través de l'Àrea d'Urbanisme, s'ha traslladat també en la present reunió una proposta de sòl municipal per a la possible implantació d'un centre escolar nou d'una grandària d'uns 7.500 metres quadrats aproximadament per a posar a una línea escolar, ampliable a dos.

"Vull agrair l'atenció per part dels responsables del Pla Edificant davant un problema greu pel qual està passant Massanassa. La falta d'espai i l'estat de deterioració del Lluís Vives fan necessària la col·laboració i la posada en marxa de la reforma quan més prompte millor. L'educació és un factor essencial en els xiquets i xiquetes i, per això, hem de donar-los tot el que estiga de la nostra part perquè tinguen un procés d'aprenentatge de qualitat", ha manifestat Paco Comes.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.