IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Benestar Social. Igualtat

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Benestar Social. Igualtat

12/05/2021

Adhesió a la xarxa de municipis lliures de tràfic i prostitució

L'Ajuntament de Massanassa comunica, que en el ple celebrat el passat 29 d'abril de 2021, es va procedir a aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, la moció "Per un municipi lliure del trànsit de dones i xiquetes" amb la qual s'ha unit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic i Prostitució.

La prostitució, reconeguda com una forma d'explotació sexual i sobretot com una forma de màxima expressió de la violència de gènere, precisa d'una sèrie d'accions enfocades a procedir a la seua completa abolició i per això, el paper de les administracions públiques, i en aquest cas concret, de les entitats locals, juguen un punt determinant per a aconseguir l'erradicació de tal pràctica.

Regular la prostitució legitimaria implícitament les relacions patriarcals: equival a acceptar un model de relacions asimètriques i desiguals entre homes i dones, a establir i organitzar un sistema de subordinació i dominació de les dones, anul·lant la labor realitzada durant tot aquest temps per a millorar la lluita per la igualtat.

L'Ajuntament de Massanassa, aposta amb la proposició d'adhesió a la xarxa, la construcció d'una societat lliure i en igualtat, amb la creació de mesures enfocades a l'erradicació de la demanda i oferint el suport i les eines necessàries a les dones que requerisquen una atenció especialitzada encaminades a abandonar el món de la prostitució.

Amb l'adhesió a la xarxa, s'adquireix el compromís del compliment d'una sèrie de requisits:
  • Realització de campanyes de sensibilització per a convèncer a la població que la prostitució és una forma de violència contra les dones.
  • Col·laboració i coordinació amb administració central i autonòmica per a erradicar la demanda.
  • Proveir una atenció integral a les dones que vulguen deixar el món de la prostitució.
  • Treballar per a erradicar la precarietat en el mercat laboral, des de l'administració central i autonòmica.


Es pot consultar la moció de  l'adhesió, al següent enllaç: 
https://redlibretrata.wordpress.com/2021/05/10/el-ayuntamiento-de-massana-valencia-se-une-a-la-red-de-municipios-libres-de-trata-y-prostitucion/ 
© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.