IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Benestar Social. Igualtat

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Benestar Social. Igualtat

06/02/2020

Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF).

L'Assemblea General de l'ONU va designar el 6 de febrer com el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF), una jornada de conscienciació per a ampliar i dirigir els esforços per a l'eliminació d'aquesta pràctica.

La MGF comprèn tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins, així com altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics, i és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i xiquetes. Reflecteix una desigualtat entre els sexes molt arrelada, i constitueix una forma extrema de discriminació de la dona. És practicada quasi sempre en menors i constitueix una violació dels drets de la xiqueta. Així mateix, viola els drets a la salut, la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmesa a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants, i el dret a la vida en els casos en què el procediment acaba produint la mort.

Encara que la pràctica s'ha mantingut per més de mil anys, hi ha motius per a pensar que es pot acabar amb la mutilació genital femenina en una sola generació. És per això que les Nacions Unides lluiten per la seua erradicació plena per a 2030, seguint l'esperit de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible.

A tal fi compta des de 2008 amb el major programa mundial per a accelerar l'eliminació de la MGF dirigit pel Fons de Població de les Nacions Unides i UNICEF. El programa se centra en l'actualitat en 17 països africans principalment. Avui dia aquesta col·laboració ha comportat importants assoliments. Per exemple, s'h atés a més de 3 milions de xiquetes i dones i s'ha aconseguit que 13 països establisquen un marc legal per a la prohibició d'aquesta pràctica i han dedicat dins dels seus pressupostos partides per a finançar programes que ajuden la seua erradicació.

A Espanya comptem des de febrer de 2015 amb un Protocol comú per a l'actuació sanitària davant la MGF, i en desenvolupament del mateix es va aprovar el Protocol d'actuació sanitària davant la MGF de la Comunitat Valenciana, designant-se a l'Hospital Universitari Doctor Peset de València com a punt en el qual es localitza la Unitat de referència autonòmica per a la cirurgia reconstructiva de la MGF.

Per a més informació, contactar amb el Servei d'Igualtat Municipal:
  • CENTRE DE SERVEIS SOCIALS
    Edifici Carrer Major
    C/ Major, 15 
    benestar.tecnic3@massanassa.es | 96 125 07 87

També pots obtenir més informació en els següents enllaços:

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.