IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. Eleccions municipals de 28 de maig de 2023

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

Eleccions municipals de 28 de maig de 2023

24/11/2022

Informació per a la ciutadania de la Unió Europea (UE) resident a Espanya

El dia 28 de maig de 2023 se celebraran eleccions municipals. En estes eleccions, podran votar els nacionals de països de la Unió Europea residents a Espanya que reunisquen els requisits per a ser electors exigits per als espanyols, poden exercir el dret de sufragi actiu en les eleccions municipals si manifesten la seua voluntat de vot en estes eleccions. 

Les declaracions formals de manifestació de voluntat de vot a Espanya per a les eleccions municipals poden realitzar-se per internet, correu postal o personalment a l'Ajuntament de residència.

a) Per internet:

Els ciutadans de la UE residents a Espanya poden manifestar la seua intenció de votar a Espanya en les eleccions municipals (i també en les eleccions al Parlament Europeu si ho desitgen) per internet si accedeixen al tràmit de la Seu Electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mitjançant el sistema cl@ve. Este tràmit és continu.

b) A l'Ajuntament de residència:

Mitjançant l'emplenament de l'imprés de declaració formal proporcionat per l'Ajuntament.

L'acreditació d'identitat podrà fer-se, a més d'amb la targeta d'estranger on figura el NIE, amb el document d'identitat o passaport del seu país d'origen.

Per a més informació, contactar amb l'Ajuntament de Massanassa al 96 125 55 00.  

c) Cartes

Per a facilitar la manifestació de voluntat de vot en les eleccions municipals, l'Oficina del Cens Electoral (OCE) va començar a enviar des dels últims dies d'octubre una comunicació als ciutadans de la UE residents a Espanya, amb les dades dels seus empadronaments preimpresos. Les comunicacions seran remeses únicament als qui l'OCE no s'haja dirigit en ocasió d'eleccions municipals anteriors (altes en Padró posteriors a 30 d'agost de 2018) i no hagen realitzat la declaració formal. Esta comunicació inclou una clau de tramitació telemàtica (CTT) que possibilita realitzar la manifestació de vot en eleccions municipals per internet, sense tindre accés a cl@ve.

Els qui reben esta carta podran manifestar la seua voluntat de votar en les eleccions municipals per internet, amb accés a cl@ve o amb la CTT, o per correu postal enviant la resposta a la carta directament a la Delegació Provincial de l'OCE, sense necessitat de pagar franqueig.

La manifestació de voluntat de votar a Espanya té caràcter permanent mentre l'interessat residisca a Espanya, excepte sol·licitud formal en un altre sentit.

Perquè tinguen efecte en el cens electoral vigent de les eleccions municipals de 28 de maig de 2023, les altes en Padró i les declaracions formals hauran de realitzar-se com tard el dia 30 de gener de 2023.

Les manifestacions presentades després del 30 de gener de 2023, incloses les que pogueren presentar-se per reclamació a les dades d'inscripció en el cens electoral, no s'incorporaren en el cens vigent de les eleccions de 28 de maig de 2023.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.