IDIOMAcastellanovalencià
ESTÀS A
  1. Portada >
  2. Notícies & Actualitat >
  3. XXV Festes del 9 d'octubre 2019. Documental "El Col.legi de la Seda de Valencia"

NOTÍCIES & ACTUALITAT

tornar

XXV Festes del 9 d'octubre 2019. Documental "El Col.legi de la Seda de Valencia"

01/10/2019

Divendres 4 d'octubre a les 19:00h

En l'Auditori Municipal "Salvador Seguí" es projectarà el documental "El Col.legi de la Seda de València"

La projecció explica la història de la Casa Gremial dels Velluters, de com va nàixer fa més de cinc segles, com va tenir una joventut d'èxit i fama i com es troba a punt de morir, oblidat per la ciutat a la qual tant ha donat. Però com en tota bona història, un gir inesperat salva al protagonista de la pel·lícula d'una mort segura.

El Col·legi de l'Art Major de la Seda és un dels edificis més destacats de l'arquitectura i la cultura valenciana, situat en una zona molt especial del nucli històric del centre de la ciutat de València, el barri de Velluters.

L'edificació data del segle XV, és de base gòtica i conté una importantíssima riquesa patrimonial en el seu interior en forma de frescos, murals i mosaics, especialment en aquest últim cas, el sòl de la FAMA. Amb la seva rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, s'ha recuperat un tros de la història material i immaterial de la ciutat, ja que el gremi dels seders va ser referent a la resta del món i un dels motors de l'economia valenciana. L'arxiu del Col·legi de l'Art Major de la Seda és el més important d'Europa i conserva un gran nombre d'exemplars des del seu inici fins a l'actualitat en forma de pergamins, llibres i caixes d'arxiu.

Pot consultar el programa complet d'activitats de la Festes del 9 d' octubre en l'apartat Festes i Tradicions d'aquesta web municiapal.

© 2018. Ajuntament de Massanassa. Pç. Escoles Velles, 1. 46470 Massanassa.